Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Klagosång över Miguel Pruneda
Isbn: 978-91-8501-128-5
Förlag: Pocky
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Klagosång över Miguel Pruneda

Miguel Pruneda iscensätter sin egen död för att slippa undan den fest hans kollegor på kontoret planerar för att fira hans trettio år som anställd. Utled på sin tillvaro hoppas han att hans fejkade död ska hjälpa honom att förstå de levande, men också ge mening åt en tillvaro där ingenting är av betydelse, där allting har ett slut och där vi alla existerar bara för att en dag sluta göra det.

En död manskropp, skelettet från en okänd kvinna, mordet på en utlänning, en försvunnen flicka och en politikers död. Klagosång över Miguel Pruneda kretsar kring hur döden påverkar invånarna i en stad och hur långt människor kan vara beredda att gå för att slippa sina torftiga liv.

David Toscana är född i Monterrey, Mexiko, 1961. Han har bl.a. utkommit med romanerna Estación Tula, Lontananza, Santa María del Circo och El último lector. Hans böcker finns översatta till tyska, arabiska, grekiska, engelska, portugisiska och serbiska.
Toscana har deltagit i International Writers Program vid universitetet i Iowa samt i Berliner Künstlerprogramm. Han uppbär för närvarande ett stipendium från Fondo Nacional para la Cultura y las Artes de México.

»Hans verk intar en alldeles egen plats i den latinamerikanska romankonsten.«
The New York Times

»Toscana är värd en plats i de stora latinamerikanska författarnas tempel.«
Houston Chronicle

»En briljant författare.«
Der Spiegel

Boca Pocky är ett samarbete mellan förlagen Boca och Pocky om att publicera samtida latinamerikansk litteratur på svenska.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone