Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Hotell Carmen
Isbn: 978-91-8942-487-6
Förlag: Serum
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Hotell Carmen

En kort roman som alla har tid att läsa.

Kort om handlingen i eboken:
Änkan Fru Dalberg driver sitt hotell med strikta regler. Alla helgdagar planeras in med största noggrannhet och allt måste vara perfekt. Ansiktet utåt är en välpolerad fasad som ingen tillåts smutsa ner. Men bakom den rena fasaden döljer sig hemligheter som inte får komma ut, hemligheter som skulle få den välpolerade ytan att rispas sönder till oigenkännlighet.

Den alkoholiserade systersonen, Kristoffer, vet vilka regler som gäller och han följer fru Dalbergs lagar utan att ifrågasätta henne. Inte en droppe alkohol i kroppen om han ska vistas bland gästerna, och när han kommer hem full på kvällarna efter sina besök på Stockholms klubbar så är det vägen genom jordkällaren, och inte genom hotellets entré, som han får ta för att sova ruset av sig i sin egna lilla fyllecell. En annan av familjemedlemmarna är Erik, ytterligare en systerson till fru Dalberg som hon älskar mer än någon annan. Rullstolen har han haft i flera år och klarar sig inte utan den. Fru Dalbergs goda öga åt honom har retat Kristoffer genom åren som mer än avskyr honom. Kristoffer ser sin chans att verkligen hämnas på Erik när han upptäcker att Erik har inlett ett förhållande med en kvinna på hotellets tredje våning. Genast har han en plan redo, en blodig sådan som innefattar hans egen systerdotter, Sofie, och självklart då även hotellets djupaste och smutsigaste hemlighet, hemligheten som inte får komma ut.

Utlåtanden om eboken:
”Hotell Carmen är en mycket välskriven och spännande historia, med ett mycket välgjort persongalleri. Det märks att författaren är van vid att skriva, för språket är genomarbetat, både rent språkligt och stilmässigit. Även dialogen, som kan vara bland det svåraste att skriva, är trovärdig och flyter på ett naturligt sätt.”

”En mycket välskriven och bra novell på det hela taget, av en författare som verkar mycket lovande!”


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone