Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Allt om hat
Isbn: 978-91-8942-480-7
Förlag: Serum
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Allt om hat


Utgiven med stöd av Statens Kulturråd
” 'Detta är en av de bästa böcker jag läst på trettio år. Ja, det finns förstås andra också. Men denna roman är bäst.' Detta är ett påstående. Påståenden är ju som bekant väldigt svajiga. Så i fallet ’andra romaner’ är det bara ett vanligt påstående. I fallet Allt om hat är det en sanning som träffar mig i ryggen som ett framrusande tåg. Jag råder inte över den. Romanen Allt om hat är självlysande, omöjlig att ignorera. Den är som honung. Om den inte blir publicerad och möjlig att läsa för alla kommer den bryta sig ur sin form och materialiseras framför oss för den har så stark angelägenhetsgrad. Den kommer att ristas in i hjärnbarken hos alla på hela jorden. Vi skulle äntligen bli sant och vackert globaliserade.”
Författarinnan Ann-Marie Ljungberg i Göteborgsposten

Kai är en poet på gränsen till genombrott – eller sammanbrott. Emma är konstnär, kvinnan i alla mäns liv och ständigt undflyende. Pontus är nihilist. I en rasande pendelrörelse mellan Göteborg, Stockholm, Svartmåla på svenska landsbygden, och ett mystiskt, bisarrt Indien, slungas Kai som en missil från en katastrof till nästa.

Allt om hat skildrar livet som det kunde levas i Sverige under de sista två decennierna av 1900-talet, och fångar den känsla av desperation och panikångest som tycks gro under välfärdssamhällets krakelerade yta. Allt om hat försöker att definiera en övergångstid i vår moderna historia - en fas när människan som art måste omdefiniera sina funktioner och levnadsmönster i relation till en värld som inte liknar någonting vi tidigare upplevt.

Zac O’Yeah har tidigare utgivit romanerna Pajazzo (1997) och Lemlästaren (1999), samt flera reseskildringar och böcker om indisk kultur, t.ex. den uppmärksammade [reseskildrings]boken Guru (2004).


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone