Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Bevisbörda
Isbn: 978-91-9755-742-9
Förlag: Stockholm Publishing
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Bevisbörda

"En oerhört välskriven thriller som lever sitt liv från första till sista sidan."
Barometern


Hudiksvall, 1979. En familj på fyra personer hittas en kväll döda vid middagsbordet tillsammans med en oidentifierad gäst. När orsaken till de märkliga dödsfallen skall utredas morgonen därpå svartnar det plötsligt för ögonen på den unge obducenten. När han vaknar är ett av liken spårlöst försvunnet från obduktionssalen.

Nitton år senare får rättsmedicinaren David Lagerquist ett märkligt tips om händelsen och bestämmer sig för att utforska saken närmare. Samtidigt inträffar två svårförklarliga dödsfall på sjukhuset i Kalmar, och den rättsmedicinska utredningen visar att förövarens DNA är identiskt med det försvunna Hudiksvallslikets.

När David nystar mer i händelsen inser han att han också har en roll och ett ansvar i vad som sker. Genom en omtumlande och mycket farlig katt- och råttalek bland DNA-spår, hemliga druidsällskap och makabra dödsfall kommer han slutligen mördaren på spåren. Eller är det egentligen David som omedvetet har inspirerat mördaren att slå till igen?

Bevisbörda är Kalmarläkaren Per Källéns andra och fristående bok om rättsmedicinaren David Lagerquist - en avancerad och fascinerande psykologisk thriller fylld med isande spänning.

"Jag sträckläste Bevisbörda under ständigt stigande spänning...Per Källén utnyttjar skickligt sina egna kunskaper inom medicin och sjukvård för att skapa en trovärdig bakgrund åt sin otroliga historia."
Skånska Dagbladet

"...spännande...en synnerligen skickligt ihopsydd thriller."
Norra Västerbotten


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone