Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den falske ingenjören och andra svenska spår i Argentina
Isbn: 978-91-8664-935-7
Förlag: Massolit förlag
Kategori:
Samhälle & politik Historia
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Den falske ingenjören och andra svenska spår i Argentina

Banden mellan Sverige och Argentina sträcker sig långt tillbaka i tiden. Från slutet av 1800-talet och några årtionden framåt var Argentina det förlovade landet för svenska emigranter i jakt på ett bättre liv. Många var de som fann en fristad i detta flyktingvänliga land, alltifrån svenska arkitekter och tangoentusiaster till nazister och krigsförbrytare.
Idag, drygt 100 år senare, finns fortfarande en mängd kulturella spår och fantastiska berättelser som vittnar om den svenska närvaron i Argentina. Hur kommer det sig till exempel att fotbollslaget Boca Juniors än idag spelar i de svenska färgerna? Vad gjorde Evert Taube egentligen i Samborombon? Och vem var den falske ingenjören, denne svensk som anses ha orsakat en politisk skandal som skakade 1890-talets Argentina från grunden?
På ett personligt och medryckande sätt delar Per Erik Tell med sig av alla de osannolika svenska människoöden som har kommit att påverka detta förtrollande land för all framtid.

Per Erik Tell, född 1956 i Ystad, har tidigare skrivit om svenska öden i Amerika i "Lost Springs", och om svenska militärer i kung Leopolds Kongofristaten i "Detta fredliga uppdrag". Han har också gett ut fyra kriminalromaner, av vilka den senaste, "Whisky Blues", rönt stor uppmärksamhet. "Den falske ingenjören" är hans tionde bok.

Om "Lost Springs":
”Lost Springs är en i bästa mening lättläst bok. Språket är enkelt och samtidigt laddat med innebörder … Eftersom språket är så här friskt och författaren dessutom har en befriande distans till sin egen roll är det lätt att tycka väldigt mycket om Lost Springs.”
Anders Gezelius, Bibliotekstjänst

"Lost Springs är underfundigt rolig och fylld med träffsäkra kommentarer."
C-J Charpentier, Kvällsposten

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone