Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Skräckens labyrinter
Isbn: 978-91-8602-315-7
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Noveller Fantasy & SF Historiska faksimil
Tillgänglig sedan: maj 2012
Uppläsare: Ernst-Hugo Järegård
Length: 6 timmar 9 minuter

Ljudbok

Skräckens labyrinter

En man ligger i sitt rum och lyssnar på något i väggen. Det krafsar, slafsar och fräser. Vad är det? Är det råttor som ränner runt i väggen? Och finns det en risk att de kommer att tugga ut hans ögon, hans hals och gnaga av köttet från hans ben om han somnar? Och under marken vilar forntida, hedniska gudar – som bara väntar på ögonblicket då sprickan mellan verklighet och dröm är tillräckligt bred för att de ska kunna bryta igenom.

I H. P. Lovecrafts noveller, som är bland de första att lansera den idag populära termen "kosmisk skräck", väntar hela tiden kaoset runt hörnet eller under våra fötter. Mänskligheten riskerar konstant att slukas upp av vrålande, tidlösa dimensioner. Ta en tur genom en av den amerikanska litteraturens viktigaste röster, men förvänta dig inte att komma ut med förståndet i behåll ...



Howard Phillips Lovecraft (1890-1937) var en amerikansk författare av skräckberättelser, de flesta i novellform. Han introducerade 'Cthulhu myten', i vilken mänskligheten hotas av uråldriga väsen, bland andra den galne guden Cthulhu.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone