Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Lift
Isbn: 978-91-9792-844-1
Förlag: Charlie by Kabusa
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: juli 2012

E-bok

Lift

Har du nånsin mött Lucinda? Har du sett henne komma längs vägen? En julidag när fåglarna, de minsta, sjunger i rallarrosornas toppar.

Jonni har liftandet som färdsätt och ventil. Varje sommar kliar det i kroppen, det hettar i huden och hon ger sig av. Lämnar Fårö och flickvännen bakom sig ett litet tag. 

Den här sommaren träffar Jonni Liv, i panik mellan Docksta och Örnsköldsvik. 

Liv tillhör Lucinda-släktet, det fantastiska med de trolska tummarna, släktet som har liftandet som hantverk och haft det sedan urminnes tider. 

Ut i Europa far Jonni och Liv, med lastbilar, Cadillacs, en röd liten Saab. Stannar till där de vill och där de hamnar. Men det bara börjar där. Vad som sedan tar vid, och hur det slutar, överstiger fräckt alla gissningarna.

Lift är en bok full av asfalt och vägdamm, munspel och magi. En bok med rötterna i jorden och vinden i håret. Om människorna som färdas på vägarna, och om vad som färdas genom dem.

Lift är Hanna Wikmans debutroman. Hanna är 28 år och bor i Göteborg. Hon har förutom den här boken skrivit journalistik, poesi, krönikor, fanzines och dagboksanteckningar.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone