Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Hur man förändrar världar
Isbn: 978-91-9793-381-0
Förlag: CAmpus ReDesign SCE
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: oktober 2012

E-bok

Hur man förändrar världar

Vi får följa förändringsprocessen i Sverige inom ekokommunrörelsen, innan vi ger oss ut i stora vida världen. Med sig själv som studieobjekt låter Torbjörn Lahti oss ta del av såväl framgångar som motgångar för att på så sätt bättre kunna förstå framgångskriterier för förändringsprocesser.

Vi lär oss hur skilda kulturer har olika förutsättningar och där allt lokalt utvecklingsarbete måste designas specifikt utifrån de lokala förutsättningarna. Samtidigt förstår vi att vi som människor har mycket gemensamt där vi kan lära oss av varandra oavsett kultur och välfärdsnivå.

Vi landar i ett koncept kallat Ekokommun 5.0. Ett koncept som indikerar att det finns en lång historia och att det successivt utvecklats under årtiondena. Det handlar om att tillämpa en helhetssyn - systemsyn - på allt det man gör. Att koppla ihop bägge hjärnhalvorna - förnuft och känsla.

Några röster om författaren
"Hur skapar vi en hållbar framtid? Torbjörn Lahti, den svenska ekokummunrörelsens eldsjäl, har sedan 1980 talet oavbrutet, ihärdigt och pragmatiskt arbetat med denna fråga. Med sin breda och djupa erfarenhet har han en unik förmåga att göra komplexa begrepp som systemsyn och visionsdrivna förändringsprocesser förståeliga och meningsfulla för praktisk tillämpning."
Göran Carstedt - ekonomie doktor; internationellt erkänd föreläsare i ledarskap och förändringsarbete; ordf i The Natural Step International; fd VD för Volvo Frankrike och för Ikea Nordamerika och Europa.

"Torbjörn Lahti personifierar på många sätt den ihärdighet och framtidstro som alltid präglat miljörörelsen och arbetet för en hållbar utveckling. Hans kunskaper, kontakter och kreativa idéer har sedan ekokommunbegreppet lanserades för snart 30 år sedan inspirerat oss, politiker och tjänstemän, i såväl små som stora kommuner i alla delar av landet. Torbjörn fungerar både som ett draglok och katalysator i detta spännande och framtidsinriktade arbete."
Lars Thunberg - kommunalråd i Helsingborg och ordf i Sveriges Ekokommuner.

"Ibland inspireras vi av en annan person på ett sätt som påverkar våra liv. Det kan vara någon som kan ge kunskap och erfarenheter och insikter som du behöver, och som lyssnar med ett varmt hjärta, omtänksam, och som också är beredd att lära sig av dig under processen. Torbjörn Lahti är det."
Karl-Henrik Robèrt - professor, läkare, PhD och en av Sveriges främsta cancerforskare och grundare av Det Naturliga Steget.

"Jag har haft förmånen att höra Torbjörns föredrag och se honom arbeta med det lokala ledarskapet. Han har en djup kunskap om hållbar samhällsplanering och har redan lämnat ett ovärderligt arv till planeten. Hans unika kommunikationsförmåga återspeglar hans inhemska rötter från norra Sverige, vilket ger honom en stil som är lågmäld men ändå kraftfull."
Ken Melamed - borgmästare i Whistler BC Canada, plats för de alpina grenarna under de Olympiska och paralympiska vinterspelen 2010.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone