Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Bida sin tid
Isbn: 978-91-8705-936-0
Förlag: Frank förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: oktober 2012

E-bok

Bida sin tid

Det är i början av juni och snart skolavslutning. Hanna Lind är keramiker och har nyligen flyttat till norra Öland tillsammans med dottern Nora. Hanna och Nora gör en dagsutflykt till ön Blå Jungfrun i Kalmarsund. På båten mellan Öland och Blå Jungfrun träffar Hanna Jonas, en arkitekt som är i Stora Näsvik för att hjälpa sin mormor med hus och trädgård. Hanna blir attraherad av Jonas och när de senare springer på varandra bjuder han ut henne på middag.
Följande dag cyklar Nora som vanligt iväg till skolan, men hon kommer aldrig fram. När Noras lärare kontaktar Hanna blir hon skräckslagen men lyckas ändå behålla lugnet. De börjar leta efter dottern, men hon är som uppslukad av jorden och de tvingas att kontakta polisen.
Det finns inga spår av Nora. Hanna tvingas inse att hennes dotter verkligen är försvunnen.
Hanna får nattetid besök av en man. En natt står han bara där, i ett hörn av hennes sovrum. Hanna får en känsla av att det inte är en människa som döljer sig i skumrasket utan något helt annat.
En ovälkommen besökare har kommit till norra Öland och en odefinierbar ondska.
Bida sin tid är en suggestiv spökberättelse. En stämningsfull och välskriven roman i en ovanligt mogen debut. En historia där skuggorna från det förflutna spöklikt sveper in i nutiden.

Titti Guldstrand (född 1967) bor med man och två barn i Bankeryd vid Vätterns kant. Hon har tillbringat mycket av sin barndom på Öland. Bida sin tid är hennes debutroman. Titti Guldstrand är ett nytt spännande författarskap. Med sin berättarkonst och sina naturskildringar från ett ödesmättat Öland.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone