Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mörka platser
Isbn: 978-91-7499-226-7
Förlag: Modernista
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2012

Även tillgänglig som: Ljudbok
E-bok

Mörka platser

Av författaren till världssuccén Gone Girl
»Höstens absolut bästa deckare!« YUKIKO DUKE, SVT
»Jag läser fast jag borde sova och när jag läst klart kan jag inte somna.« HELSINGBORGS DAGBLAD


Libby Day var bara sju år när hennes mamma och två systrar mördades i det som kom att kallas Satansoffret i Kinnakee. Medan hennes familj låg döende flydde Libby från deras lilla gård och ut i den stränga vinterkylan. Hon överlevde - och vittnade om hur hennes femtonårige bror Ben var den skyldige.
Tjugofem år senare spårar en grupp privatspanare upp Libby i hopp om att hitta bevis för att Ben är oskyldig. Ben sitter fortfarande i fängelse och Libby ser en chans att tjäna en hacka på sin tragedi. Mot en summa pengar tar hon kontakt med de som var involverade den där gången. Kanske ska det visa sig att hennes vittnesmål inte var så vattentätt trots allt.
Libbys efterforskningar tar henne från sjaskiga strippklubbar i Missouri till övergivna turiststäder i Oklahoma, och undan för undan börjar den ohyggliga sanningen uppdagas.
Libby är tillbaka där hon började och där hon egentligen alltid varit: På flykt från verkligheten. På flykt från en mördare.

»En deckare som inte liknar något annat, med en antihjältinna av en sort du aldrig mött förut.« MATS STRANDBERG, författare till CirkelnEld och Nyckeln

»Mörka platser är till och med bättre än Gillian Flynns prisbelönta debut.« THE GUARDIAN

GILLIAN FLYNN är en av världens just nu mest hyllade kriminalförfattare. Hennes Gone Girlhar sålt i över 6 miljoner exemplar och översatts till ett fyrtiotal språk. Hennes andra roman, Mörka platser [Dark Places] fick även den lysande kritik och utnämndes bland annat av Yukiko Duke i SVT:s Gomorron Sverige till »Höstens absolut bästa deckare« med betyget »en klar 5:a«. Filmversionen av Mörka platser med bland annat Charlize Theron och Chloë Grace Moretz i rollerna går upp på bio våren 2015.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone