Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tåg till Trieste
Isbn: 978-91-8672-937-0
Förlag: 2244
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: januari 2013

E-bok

Tåg till Trieste

Mona Manoliu, hjältinnan och berättarrösten i Domnica Radulescus suggestiva och passionerade debutroman Tåg till Trieste, är sjutton år när hon blir kär för första gången. Hon faller för den grönögde pojken Mihai från Brasov i Karpaterna där Monas familj varje sommar tillbringar sin semester, långt bort från Bukarests smuts och stress.
Det unga parets kärleksförhållande påverkas av Nicolae Ceausecus brutala diktatur, och den hemliga polisen, Securitate, som finns överallt. Alla misstänker alla. Mona känner att det är något som inte stämmer med Mihai, men innan hon hinner konfrontera honom smugglas hon ut av sina föräldrar från Rumänien till USA.
Under de kommande tjugo åren försöker Mona glömma sitt förflutna men hon inser till sist att hon måste återvända till Rumänien för att utröna vem Mihai, hennes första och största kärlek, verkligen var.
Domnica Radulescu, som själv flydde från Rumänien, lyckas fånga rädslan, utanförskapet och längtan till sitt forna hemland. Men det är hennes sätt att skriva om Rumänien, dess skönhet i kontrast till dess politiska mardröm, som stannar kvar, långt efter att sista sidan är läst.

Översättare: Ylva Mörk,
Omslagsformgivare: Jennifer Carrow



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone