Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Snökupan
Isbn: 978-91-9809-890-7
Förlag: Grim förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: februari 2013

E-bok

Snökupan

Carina står stark när det blåser. Alla i byn litar på henne. Om byskolan är dödsdömd eller det är fest i hembygdsgården – det ordnar Carina. Hon finns där även för sin familj; man och barn, systerdottern Klara, som mamma Ann varken har tid eller lust med. Och sextonårige familjehemsplacerade Stefan.

Men under några få sekunder, på en öde väg, med uppmärksamheten tillfälligt på annat håll, förändras allt. En hård duns, bilen girar och Carina tappar kontrollen. Sedan kör hon vidare. Tiger och förtränger. Men sanningen kommer ifatt henne.

Snökupan är berättelsen om hur Carinas agerande får konsekvenser för alla omkring henne. Hur tigandet blir så stort att hon till slut inte själv får plats.

Snökupan är en fristående fortsättning på Kråkprinsessan och Glömskelunden. Det sammanhållande temat i de tre romanerna är svårigheten att kommunicera, att ställas inför omöjliga situationer och inte klara av att söka hjälp för att komma ur dem. Fjärde och avslutande delen i serien, Mellan raderna, kommer ut i mars 2013.

Annika Bengtsson arbetar som redigerare på Hallandsposten, Halmstad. Hon skriver även krönikor för tidningen samt recensioner för såväl HP som Hallands Nyheter. Annika Bengtsson tilldelades föreningen Gamla Laholms stipendium främjare av ord och bild 2011, med motiveringen: För en romankonst med omsorgsfullt utmejslat språk och angelägna ämnesval.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone