Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Judas barn
Isbn: 978-91-8721-956-6
Förlag: Coltso
Kategori:
Deckare & spänning Fantasy & SF
Tillgänglig sedan: februari 2013

E-bok

Judas barn

»Jag stiger upp ur djupet som en fredlös gudinna ur underjorden, ur mörkret in i stormen.«

Leipzig år 2007. Syster Theresia sitter vid dödsbäddarna och ledsagar de sjuka in i döden, men ingen på sjukhuset vet vem hon egentligen är. Ung, vacker och frisk – för evigt. Det låter som en dröm, men för Theresia är det sedan länge en förbannelse. Hon längtar bara efter en sak: att få somna in och aldrig vakna igen. Men det får hon inte. Hennes skuld är för stor, hennes ansvar för tungt. Under långa, ensamma nätter skriver hon ner sin historia för att lindra smärtan. Den börjar 1670 i Serbien och berättar om en liten flicka som dras in i Judas barn, ett hemligt sällskap av forskare – tillika vampyrer.

De tre böckerna om Judas barn baserar sig bland annat på rättegångsprotokoll från början av 1700-talet och på den östeuropeiska vampyrmytologin, om vilken han även har skrivit en faktabok. Judas barn är första boken av Markus Heitz i svensk översättning. Författaren har vunnit internationell ryktbarhet med bokserien The Dwarves, och nu översätts hans böcker till allt fler språk.

– Markus Heitz är född 1971 i Homburg, är Tysklands främste fantasy- och skräckförfattare och har skrivit inom en rad olika genrer. Han är utbildad historiker och germanist och bygger gärna sina böcker på historiska källor. De tre böckerna om »Judas barn« baserar sig bland annat på rättegångsprotokoll från början av 1700-talet och på den östeuropeiska vampyrmytologin, om vilken han även har skrivit en faktabok.

Judas barn är första boken av Markus Heitz i svensk översättning. Författaren har vunnit internationell ryktbarhet med bokserien The Dwarves och nu översätts hans böcker till allt fler språk. 

 
KRITIKERRÖSTER

»Mixen av historisk vetenskaplighet och övernaturliga legender får mig att gå igång ordentligt och de 300 första sidorna kan vara den bästa läsupplevelsen i år.«
Henrik Elstad, LitteraturMagazinet

»Det är spännande, extremt blodigt och jäkligt bra faktiskt. Jag har saknat Anne Rices släktträdslånga vampyrromaner där vampyrerna lever långsamt, länge och liderligt. Judas barn är möjligen en smula mer våldsam och utmålar inte vampyrerna som några romantiska vackra homoerotiska gudar som Rice ibland gör men jag älskar att inte Judas barn enbart utspelar sig i vår tid.«
Stringhyllan

 


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone