Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Min första resa under ett riks-gästabud i norra delen af månen : Dröm
Isbn: 978-91-8758-502-9
Förlag: Affront
Kategori:
Romaner Fantasy & SF
Tillgänglig sedan: juni 2013

E-bok

Min första resa under ett riks-gästabud i norra delen af månen : Dröm

"I detsamma jag sålunda satt och funderade, stannade händelsevis den förut omnämnda unga älskvärda Geten, och ganska uppmärksamt betraktade mig. Hon märkte ej, att jag i min ordning ännu mera begärligt såg uppå henne. O! I förtjusande Evas döttrar, i det älskade Sverige, måhända skratten I, eller blifven I kanske förargade, om jag säger, att hon i ganska mycket befanns ega likhet med Er?"

En man som av en händelse befinner sig på en kvast resande mot Blåkulla finner sig efter ännu en händelse landad på månen, närmare bestämt i landet Grandmisär och huvudstaden Misärrojal – vilka påminner märkligt mycket om Sverige och Stockholm, men där befolkningen utgörs av åsnor, getter och lejon.

Min första resa under ett riks-gästabud i norra delen af månen från 1829 är en av de allra första svenska science fiction-romanerna, författad långt innan begreppet science fiction ännu fanns. Få av tidens beslutsfattare och småpåvar går säkra när Johan Peter Krok släpper loss sin penna och fantasi i denna vassa satir.

Boken ingår i Affronts serie "Svensk SF från förr" där äldre svensk fantastisk litteratur ges ut i digitalt format.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone