Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Gul ondska
Isbn: 978-91-7497-047-0
Förlag: Förlaget Orda
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: juni 2013

E-bok

Gul ondska

"Spännande och händelserik deckare. Handlingen drivs hela tiden framåt och det finns en röd tråd genom hela boken. En bok som är svår att lägga ifrån sig."

Temat i ”Gul ondska” sammanfaller med Peter Gissys egen jakt på sin biologiska far. Den tangerar också sudettyskarnas historia efter andra världskriget. Det är i den meningen en historisk deckare, även om det förstås handlar om fiktion.
Liksom de tidigare ”Färg-deckarna” flätas händelser i Göteborg ihop med ett skeende i norra Tyskland. Mortland och hans dotter åker till det forna Östtyskland och hamnar i svårigheter – här går rötterna tillbaka till krigsslutet. På hemmaplan dras han, som vanligt ofrivilligt, in i polisjakten på en mördad kvinna som påträffas i en skogsglänta utanför Olofstorp. Gärningsmannen har gått närmast rituellt till väga och Göteborgspolisen tvingas ta till ovanliga metoder för att ringa in den udda förövaren.



"Jag har läst flera Peter Gissy-böcker tidigare, och detta är en av hans bästa. Framför alllt är det det enkla och flytande språket och att handlingen är rakt på sak som gör att jag gillar den. En typisk solstolskriminalare!"

 

"Spännande och händelserik deckare. Handlingen drivs hela tiden framåt och det finns en röd tråd genom hela boken. En bok som är svår att lägga ifrån sig."

 

"Peter Gissy är nog lite underskattad. Han har ett fint språkbruk och bra karaktärskildringar Jag gillar också relationen mellan Kent och hans dotter samt den historiska kopplingen."

 

"Författaren Peter Gissys klarsynthet och snygga vändningar kastar den ödmjuka journalisten Kent Mortland genom ett äventyr i Tyskland... Med stilistik väver Peter Gissy ledtrådar och verklighetstrogna detaljer om vartannat. Som läsare är det svårt att ana vad som komma skall och inte heller går det att ana vem mördaren är. Gul ondska är en bok som ger starka känslor då man märker av den självbiografiska tonen."

 

"En bok som jag vill rekommendera den som gillar handlingsorienterade böcker. Det är en deckare - Gissys tionde - och det finns en ton i den som är sympatisk. En bladvändare! Gissy skriver så att man inte kan sluta läsa - det finns en framåtrörelse hela tiden."



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone