Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Snögrottan
Isbn: 978-91-7423-090-1
Förlag: Telegram Förlag
Kategori:
Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: september 2013

E-bok

Snögrottan

Första snön har kommit. Så fort skolklockan ringer ut rusar David och Andreas iväg för att leka i snön. Det har redan hunnit bli snövallar längs vägen, perfekta att bygga grottor i. De gräver så djupt att de inte märker när plogbilen kommer, och plötsligt har det hänt som inte fick hända. De har blivit insnöade! I tre timmar ligger de fastklämda under snön innan en kompis kommer förbi snöhögen och ser en vante sticka upp ur snön, och det är en hand i den! När man slutligen lyckats gräva fram pojkarna är de rejält nedkylda, men de är vid liv. Ingenting blir nu som det varit förut. Känslan av att inte kunna röra sig, inte få luft och inte kunna höras kommer över pojkarna länge efteråt.

Snögrottan är en stark och gripande berättelse som bygger på en verklig händelse som Christoffer Asklöf och Joel Prisell var med om. Pojkarna har berättat och Laura Trenter har utgått från deras berättelse när hon skrivit.

Om boken
”Snögrottan är den första boken som jag har läst av Laura Trenter. Det är en bra bok och barn borde läsa den och den lär oss något viktigt. Jag har läst den många gånger och jag kan inte tröttna på den men det som gör den till en 5 i betyg är nog för den är lagom lång och har perfekt storlek på texten, den är en jättebra barnbok.” Blåbär, Bokrecension.se

”Snögrottan är väldigt spännande rolig och bra. Jag som ungdom bara 14 år tkr själv att boken är värd att läsa. Två små pojkar som vill ha kul så händer mardrömmen. Dom har vissa onda tankar om deras klasskamrat Jonas, dom tror han knarkar och att det var han som skottade snö över dom. Den kalla känslan ont i bröstet, all rädsla efter. Det är inte slut än.” Datordator, Boksidan.net

Laura Trenter är en av våra mest älskade och lästa författare. Med sina psykologiska thrillers tänjer hon gränserna för hur man kan skriva för barn. Hon väjer inte för det skrämmande utan tar tvärtom ut svängarna ordentligt. Hennes böcker är väldigt realistiska och andlöst spännande. Läsaren kan ändå tryggt våga läsa vidare, som den skickliga berättare Laura Trenter är lämnar hon ingenting åt slumpen och allting får så småningom sin förklaring. Laura Trenter är född 1961 och dotter till de två kända deckarförfattarna Stieg Trenter och Ulla Trenter.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone