Hoppa till innehållet
Omslagsbild för George Scott: Obesegrad
Isbn: 978-91-8704-944-6
Förlag: Kalla Kulor Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: oktober 2013

E-bok

George Scott: Obesegrad

Ett flygplan lyfter från Monrovia i Liberia. Ombord på planet finns två barn. Barnen är båda på väg till ett nytt land, en ny familj och en oviss framtid. Den ena blir framgångsrik idrottsman, den andra en ökänd brottsling.

George Scott är en av Sveriges mest framgångsrika idrottsmän genom tiderna. Under sin fantastiska karriär som boxare vann han fem SM-guld, nordiska mästerskapen, en silvermedalj i olympiaden 1988 och en världsmästartitel i USA. En världsmästartitel som han aldrig förlorade i ringen utan på grund av bråk om pengar och kontrakt.

Vid sidan av den spikraka idrottskarriären finns också en annan berättelse. En historia om en pojke som ingen ville ha, som blev hånad, hamnade snett och som räddades av idrotten. George Scott berättar öppet om sin resa från gatorna i Liberia till att sitta i en limousine med Mohammad Ali. Vi får läsa om det glamorösa livet och möten med kändisar men också om det djupt personliga, funderingarna kring den andre pojken på planet från Liberia, och livet efter karriären som blev allt annat än lätt.

George Scott: Obesegrad är ett fascinerande boxningsöde och ett mycket personligt sökande efter tillhörighet och identitet, som inte kommer att lämna någon oberörd.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone