Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Diagnos: Mördad - Överdos
Isbn: 978-91-7553-081-9
Förlag: Förlaget Orda
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: oktober 2013

E-bok

Diagnos: Mördad - Överdos


Första knivmordet sker utomhus en stormig natt i centrala Göteborg. Det andra mitt i ett bostadsområde. Allmänheten är livrädd. Gärningsmannen går fri på gatorna medan polisen står maktlös när ytterligare ett dödsfall sker. Akutläkare Robert Krüger, nyligen hemkommen från utlandstjänst med Läkare utan gränser i Somalia, blir oförskyllt indragen i polisjakten på mördaren medan han försöker ordna upp det trassliga samlivet med sambon Jonna och drygt ettåriga dottern Hilda. Robert inleder motvilligt ett samarbete med Göteborgspolisen för att försöka ringa in förövaren.

Peter Gissy är född 1947 och uppväxt i Landskrona. Efter handelsstudenten i Helsingborg 1967 pluggade han vid universitetet i Lund under några år innan han sökte in på Journalisthögskolan i Stockholm. Han flyttade till Göteborg 1971 och har sedan dess varit bosatt där.

"Trots att året är ungt vågar jag påstå att Peter Gissys Diagnos: Mördad kan bli 2006 års bästa svenska kriminalroman. Den/de som ska utmana måste prestera något utöver det vanliga.” 
Eskilstunakuriren

 

“Är man som jag svag för fiktiva sjukhusmiljöer, och gillar bra krim, kan man gott stifta bekantskap med Peter Gissy.
Hans hjälte är Robert Krüger, akutläkare på Sahlgrenska. Det är han som försöker rädda livet på den första av de knivhuggna kvinnorna.
Sedan också den andra.
Polisen från våldsroteln som får hand om jakten på vad som verkar vara en seriemördare heter Mia Baltzarsdotter.
Historien är snyggt berättad, rapp och välklippt som en film. Karaktärerna känns gjutna.”
GT

För första gången på många år träffar Kirre sin före detta fru. Det är inget dramatiskt möte, men det väcker minnen och känslor. Ingela har just muckat från kåken men säger att nu är det slut. Nu har hon slutat knarka. Det nästa Kirre får höra om henne är natt hon dött av en överdos heroin. Problemet är att Ingela trots sina många svagheter aldrig använt heroin. Och det betyder att hon blivit mördad. "Jörgen Hansen har ett litterärt handlag med miljön som är beundransvärt, en kärvhet och lyskraft i skildringen som är en ren poesi. . . Kirres svåger Benny, den sublime psykopaten, är en figur med verklig resning, en galning och demon som färdas på livets väg som en bulldozer utan någon vid ratten." Ruth Halldén, Dagens Nyheter "Överdos är dödsstöten för alla påståenden om att det inte går att skriva hårdkokta deckare på svenska. Språket i Överdos är så hårdkokt att det studsaroch kryddat med lakonismer som fick mig att skrata högt. Det här är något av det roligaste man kan läsa i den svenska deckarlitteraturen." B Krister Berntsson, Folket 



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone