Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Nästan allt om människan
Isbn: 978-91-8556-566-5
Förlag: Karolinska Institutet University Press
Kategori:
Samhälle & politik Historia Medicin & hälsa Kulturhistoria Naturvetenskap
Tillgänglig sedan: mars 2014

E-bok

Nästan allt om människan

Ny reviderad utgåva med nytt kapitel om ekonomi.
När vi ser på oss själva och funderar på vår plats i universum behövs många sorters svar. Johan Frostegård argumenterar för att evolutionsteorin ger både viktiga frågor och svar som vi inte brukar bry oss om. Även om vi beter oss på ett viss sätt på grund av genetiska orsaker betyder detta inte att vi är stryda eller determinerade att uppträda just så.

Har finanskrisen evolutionära orsaker?

Jag vill göra ett försök att skildra människans uppkomst och hur evolutionen har gjort avtryck i våra kroppar och själar. En utgångspunkt är att vi inte är konstruktioner, vare sig gudomliga eller sociala, utan har uppkommit genom evolutionen, då generna i samspel med omgivningen långsamt förändrats, utan att det funnits eller finns någon förutbestämd riktning.
I sin uppskattade bok från 2008 visar Johan Frostegård att evolutionsteorin leder till både frågor och svar som är värdefulla för den som intresserar sig för vilka vi är och hur våra samhällen utvecklats. I den här reviderade och utvidgade utgåvan av sin bok låter han rvolutionsteorin kasta ett oväntat ljus över kroppen, sjukdomar, vårt beteende, ekonomin och vårt sätt att leva.
Det finns goda skäl för såväl humanister, samhällsvetare, ekonomer som medicinare med öppna sinnen att läsa mer om evolutionen och det naturliga urvalet.

Denna e-bok har av upphovsrättsskäl inga bilder till skillnad från den tryckta utgåvan.

Johan Frostegård är född 1959 och har växt upp i Malmö. Han utbildade sig till läkare, disputerade 1992 och blev professor i medicin 2003 vid Karolinska Institutet. Jämte läkarutbildningen har han bland annat studerat ekonomisk historia och nationalekonomi.
Han arbetar som överläkare vid Karolinska Universitetssjukhuset men är huvudsakligen forskare och uppfinnare inom området immunologi, åderförkalkning och hjärtkärlsjukdom. Forskningen syftar till att utveckla ny immunologisk diagnostik och behandling av dessa sjukdomar.
Han är även verksam som skribent och har bland annat skrivit två romaner, Salomos vikarie och Älgarnas vinter (Albert Bonniers Förlag), samt Reumatism (Karolinska Institutet University Press).

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone