Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Flickan som kom till Auschwitz
Isbn: 978-91-7545-016-2
Förlag: Historiska media
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: april 2014

E-bok

Flickan som kom till Auschwitz

En fascinerande berättelse om en stark ung kvinna som en gång för alla har beslutat sig för att överleva, trots att hon har alla odds emot sig!

Kazimiera Kurdziel, eller Katja som hon senare skulle kallas, föddes den 4 mars 1925 och växte upp i den polska byn Blisna utanför staden Brzozow. När andra världskriget bröt ut var Katja fjorton år gammal, en helt vanlig tonåring som bodde med sin familj och gick i skolan. Vid krigsslutet år 1945 var hon tjugo år men hade upplevt mer grymhet och ondska än de flesta av oss gör under en hel livstid. Tack vare sin envishet och livskraft överlevde hon och kan genom författaren Sören Sommelius berätta om sitt liv som lägerfånge.

Flickan som kom till Auschwitz handlar om hur Katja forslas mellan olika koncentrationsläger, hur hon med mod och tur lyckas undslippa döden flera gånger och hur hon till slut hamnar i Malmö med en av Folke Bernadottes vita bussar.

Författaren Sören Sommelius är kulturskribent på Helsingborg Dagblad där han tidigare har varit kulturchef. Han är författare till flera böcker om konflikter och krig på Balkan och har då särskilt intresserat sig för mediernas och propagandans roll.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone