Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Cellon i Sarajevo
Isbn: 978-91-8729-112-8
Förlag: Lindelöws Bokförlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: juni 2014

E-bok

Cellon i Sarajevo

Cellon i Sarajevo kretsar kring en sann händelse som inträffade i maj och juni 1992. I en brödkö på en gata i Sarajevo exploderade plötsligt en granat avlossad från bergen omkring. Omedelbart dog 22 människor. På eftermiddagen satte sig cellisten Vedran Smailovic från Sarajevos symfoniorkester vid granatkratern och spelade det klassiska stycket Adagio in G minor av Tomaso Albinoni. Där satt han och spelade i 22 dagar, för att hedra varje människa som dog i brödkön.

Författaren till Cellon i Sarajevo, Steven Galloway, föddes 1977 i Kanada. När denna hans tredje roman ges ut översätts den från engelska och har hittills kommit ut i 17 länder.

Slavenka Drakulic´
har skrivit ett förord till denna svenska utgåva av Cellon i Sarajevo. Hon är världskänd journalist, och författare till reportageboken Balkan Express.

Katrin Krantz, Expressen: "... omöjligt att inte dras in i skildringen av kampen för att överleva krypskyttar och granater - och som medmänniskor. Man ser staden, hör ljuden och gråter." 4 stjärnor av 5 Nils Schwartz, Expressen: "Cellon i Sarajevo är en roman man läser med oavbrutet bultande hjärta."


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone