Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Skuggspel - Strandsatt
Isbn: 978-91-7553-914-0
Förlag: Förlaget Orda
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: juni 2014

E-bok

Skuggspel - Strandsatt

Strandsatt

En spänningsberättelse från San Diego och miljöerna däromkring. Privatdetektiven Håkan Möller, tidigare proffsboxare och företagare, jobbar med småuppdrag för att hålla sina långivare på avstånd. Dottern till en svensk företagsledare har försvunnit och Möller åtar sig motvilligt att leta. Han möter stöddiga poliser, surfare, mexikanska invandrare och kriminella. Flickan hittas död och nu blir målet att hitta mördaren och motivet. Bra miljöskildringar med sociala inblickar ger berättelsen närhet. Personbeskrivningarna blir levande och fungerar genom att skapa intresse och föra intrigen framåt. Huvudpersonens reflektioner och agerande följer en mall från den mer hårdkokta och självironiserade deckargenren. Berättelsen håller en jämn spänningsnivå ända fram till upplösningen. Våldet skildras utan överdrifter, mer som ett nödvändigt ont. Lättläst språk som är väl anpassat tillhandlingen. Jörgen Hansen är född 1957 i Helsingborg, och har tidigare givit ut en serie deckare om Malmö, bl.a. Hallick (1993) och Maffia (1996).

Bibliotekstjänst- Göran Antonsson

Jörgen Hansen är född 1957 i Helsingborg. Studierna i Lund ledde fram till en fil. kand. i rättssocologi och juridik, varefter han arbetade för Riksåklagaren och Brottsförebyggande Rådet. Han har skrivet ett antal kritikerprisade romaner bland annat Malmödeckarna om Kirre. Efter att ha bott två år i Frankrike bodde han tio år i USA och är numera bosatt i Tyskland. Under tiden i Kalifornien skrev han bland annat "Strandsatt".

Skuggspel 

 kuggspel är en on-the-road roman om ungdomar som står ett steg från avgrunden på Kaliforniens skuggsida. Romanen handlar om hemlösa ungdomar som finner gemenskap i ett resande kollektiv som besöker Kaliforniens småstäder långt borta från turisternas stränder och filmstjärnornas palats. De fraktas från ett sjaskigt motell till nästa och i varje ny stad måste de sälja prenumerationer på rengöringsmedel. De dagar de inte lyckas fylla sina kvoter hotas de av våld och uteslutning. Det ryktas också om medlemmar som försvunnit i öknen och där ingen vet vad som hänt dem.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone