Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Aicha
Isbn: 978-91-8728-511-0
Förlag: Megamanus
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: augusti 2014

E-bok

Aicha

Karim återvänder till sin hemby efter tre år på lärarhögskolan i Notsé. Han längtar efter att äntligen få gifta sig med sin älskade Aicha. Till sin förtvivlan får han veta att hennes föräldrar har gift bort henne med den rike affärsmannen Aladji, som redan har tre fruar.
Karim börjar arbeta som lärare i byskolan och det blir ännu ett hårt slag för honom då en av hans elever blir svårt sjuk i malaria och föräldrarna förlitar sig på byns medicinman i stället för att söka upp sjukstugan.

De gamla traditionerna är starka i byn men förändringens vindar blåser och många börjar ifrågasätta de gamla sedvänjorna. När en av byns kvinnor vägrar att låta omskära sin dotter och Aicha beslutar att ta sitt öde i egna händer förändras allt i ett slag.

Byn drabbas dessutom av svår torka och Karim söker hjälp hos sin kusin Boukari som är hydrolog och bor i Ryssland. Boukari tar med sig sin ryska flickvän och flytta hem till sin by igen...
Bene Batako skriver om hur livet i en by i norra Togo förändras när en ny tid med nya idéer sveper in och kolliderar med gamla invanda traditioner.

Författaren är själv född i norra Togo och bor sedan flera år i Sverige. Aicha är hans andra roman och utkom på franska 2009.

Hans första roman, Korsade vägar, utgavs på svenska 2010 och i Bibliotekstjänsts lektorsomdöme kan man läsa; Batako berättar sin historia på ett rättframt och okonstlat sätt och ger sin läsare inblick i afrikanskt vardagsliv och sätt att tänka.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone