Hoppa till innehållet
Omslagsbild för De är vi
Isbn: 978-91-7589-054-8
Förlag: Novellix
Kategori:
Noveller E-single Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: september 2014

E-bok

De är vi

Hur kan jag, som tolerant medmänniska, hasta förbi tiggaren i tunnelbaneuppgången utan att möta hennes blick? Under vilka omständigheter är vi mer eller mindre toleranta? Hur formas de individer som öppnar dörren för medmänniskor i nöd, när de flesta andra vill stänga den eller helt enkelt tittar åt ett annat håll? Att se närmare på vad som gör oss till toleranta eller intoleranta medborgare är viktigt i skapandet av ett öppet och inkluderande samhälle. Men det ställer oss också inför frågor om oss själva, frågor som inte alltid är lätta att besvara.

Björn Hedensjö är journalist, författare och blivande psykolog. Han har tidigare arbetat på Dagens Nyheter, bland annat som chef för DN.se, och på Dagens Industri, där han var en del av redaktionsledningen. Hedensjö debuterade som författare 2013 med den populärvetenskapliga boken En perfekt natt, om vikten av god sömn och seglivade myter kring hur den uppnås.

För Novellix har han skrivit facknovellen De är vi, en text om tolerans, hjälpbeteende och fördomarnas psykologi. Och om vad en ovanlig japansk statstjänsteman kan tillföra den svenska integrationsdebatten.

De är vi är Facknovell #4 i Novellix serie med facklitterära texter i kortformat. Novellix ger ut noveller; nyskrivet och klassiker, en novell per bok. Läs mer på novellix.se



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone