Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vaclav och Lena
Isbn: 978-91-8734-341-4
Förlag: Printz Publishing
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: september 2014

E-bok

Vaclav och Lena

Om två barns uppväxt och umbäranden som ryska immigranter i New York.
Vaclav och Lena träffas som sjuåringar i en Engelska för invandrare-klass i Brooklyn, två ryska immigrantbarn som omgående bestämmer sig för varandra. Vaclav är lillgammal och verbal medan Lena, som lever i misär, söker trygghet i hans kärlek och i hans högljudda, varma hem. Vaclav ser framför sig hur deras gemensamma liv vecklar ut sig som en saga.
Men Lenas liv är svartare än Vaclav vet, och en dag kommer hon inte till skolan. Hon har försvunnit ur Vaclavs liv, men under de följande sju åren säger han godnatt till Lena varje kväll utan undantag, och undrar om hon gör samma sak någon annanstans.
Kvällen innan Lenas sjuttonårsdag får han svaret.

”Lika värmande som vårens första solstrålar.” Gokväll, SVT ”Det här är en kärlekshistoria med både humor och djup.” Elle ”På ett närvarande sätt berättar Tanner om denna brådmogna och kloka pojke och hans närstående i en intagande kärlekshistoria. Miljöbeskrivningarna är detaljrika och språket enkelt och flytande. Det är gripande, i allra högsta grad realistiskt men också influerat av den magi som Vaclav fascineras av.” Bibliotekstjänst ”Wonderful and wrenching debut.” New York Times




Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone