Hoppa till innehållet
Omslagsbild för När kommer våren?
Isbn: 978-91-7465-803-3
Förlag: Nomen förlag
Kategori:
Samhälle & politik Psykologi Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: oktober 2014

E-bok

När kommer våren?

När kommer Våren? är en bok som bygger på dagboksanteckningar vilka började skrivas av en man när han var 73 år. Boken inleds med en resumé av hans och hans hustrus ungdomsår och aktiva år. Därefter tar dagböckerna vid och Du får följa med den mogna mannens tankar, funderingar och upplevelser både i dåtid och nutid. Bland annat hur det är att leva 24 timmar om dygnet med sin demenssjuka hustru och vara omedveten om att man är anhörigvårdare. Våren är parets höjdpunkt med alla förhoppningar.

Boken vänder sig till alla som har en relation till eller är nyfikna på hur det är att leva med en demenssjuk anhörig oavsett som privatperson eller igenom yrkesverksamhet till exempel som vård- och omsorgspersonal.

Författaren som är sjuksköterska och omvårdnadslärare, har intervjuat parets vänner och släkt samt kommenterar skeendet i dagböckerna, för att ge läsaren ytterligare dimensioner. Hon har tidigare utgivit böckerna: ”Jag har solen i ansiktet så jag ser inte vad du säger” och ”Olikhetens resurser”.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone