Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vi lever - När rocken kom från Gävle
Isbn: 978-91-7423-797-9
Förlag: Telegram Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier Konst, musik, teater, film
Tillgänglig sedan: november 2014

E-bok

Vi lever - När rocken kom från Gävle

Gävles pop- och rockhistoria mellan 1970 och 1990, kan det vara något att läsa om?

Ja, det kan det. För de här åren var en fullkomlig explosion av kreativitet och skaparkraft. Mängder av band startades och allt – precis allt – byggde på en obändig Gör det själv-anda. Det fanns inga replokaler, att ge ut en skiva var lika komplicerat som en månfärd och instrument och förstärkare kostade lika mycket då som nu – i kronor.

IVi lever – När rocken kom från Gävle, som är den första boken om Gävleregionens musikrörelse, berättar de som var med själva om de här åren som förändrade svensk populärkultur på allvar. Anders Sundin och Peter Alzén har intervjuat runt 100 personer: Thomas Di Leva, Tomas Ledin, Monica Törnell, Lena Larsson, Kicki Moberg, Sonny Jansson, Kari Toppinen, Leif Walter och Håkan Sundquist är bara några av alla de träffat.

Boken innehåller också kapitel om Hälsingland och Sandviken samt en diskografi över vinylskivor och kassetter som gavs ut under de här gyllene åren.

Anders Sundin, född 1960, är journalist med bakgrund på Svenska Dagbladet, Aftonbladet och tv4 Gävle. Han debuterade 2009 med bokenKärlek i cancerns tid. Anders spelade el- och kontrabas bland annat i lokala band som Exodus, Balooba Band, Elexir, Alter Ego och Mora Träsk.

Peter Alzén, född 1963, är ma/no-lärare, musikkritiker i bland annat Gefle Dagblad, diskjockey och driver musikbloggen The Harder They Come. Peter har tävlat i SM i popfrågesport och var sångare i bland annat Pink Pyjamaz, Pecka And The Peckers och Metal Mean Machine.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone