Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Uppstigandet (Första boken i The Dove Chronicles)
Isbn: 978-91-7499-585-5
Förlag: Modernista
Kategori:
Fantasy & SF
Tillgänglig sedan: december 2014

E-bok

Uppstigandet (Första boken i The Dove Chronicles)

»Karen Bao är en otroligt begåvad författare. Jag älskade Uppstigandet och längtar efter att få läsa mer!« | CHRISTOPHER PAOLINI , författare till Eragon

»Komplex världsuppbyggnad, fascinerande karaktärer och ett rappt tempo, för att inte tala om en riktigt spännande upplösning.« | BOKPANDAN

Femtonåriga Phaet har levt hela sitt liv i en koloni på månen. Hon har knappt sagt ett ord sedan hennes pappa dog i en olycka för nio år sedan. Hon tar hand om plantorna i Växthus 22, låter sin bästa vän föra hennes talan, och håller sig borta från regeringens radar.
Så arresteras en dag hennes mamma. Enda sättet för Phaet att rädda sina yngre syskon från det förnedrande Skyddsboendet är att ta värvning i milisen, den ansiktslösa armé som övervakar månbaserna och skyddar dem mot attacker från desperata jordbor.
Utbildningen är brutal, men det är också här Phaet ingår i en komplicerad men meningsfull allians med den övernaturligt begåvade Wes, en outsider liksom hon själv.
Uppnå hög rang, rädda sina syskon, befria sin mamma: det är så planen ser ut. Tills Phaets logiskt ordnade värld börjar spricka i fogarna.

KAREN BAO är en amerikansk författare, född i Kalifornien. För tillfället bor hon i New York där hon studerar miljöbiologi. Uppstigandet [Dove Arising] är Karen Baos uppmärksammade debutroman, som hon började skriva redan som 17-åring.

»Otroligt fascinerande läsning. Jag har stora förhoppningar för de kommande delarna.« | I HEART FANTASY


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone