Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Hemligheters hemlighet
Isbn: 978-91-8662-184-1
Förlag: Ord & Visor
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: december 2014

E-bok

Hemligheters hemlighet

"Med ditt brev avfyrade du en sådan överraskning och förmodan som jag inte har, eller har haft, den blekaste aning om. Jag måste säga att min nyfikenhet har väckts och att inget vore mer kärkommet och efterlängtat än att få veta något om min bakgrund ..."

Hemligheternas hemlighet handlar om hur samhällets fördomar kan drabba människor. Fördomar som inte bara hör historien till utan är lika gångbara även idag.

I Helmi Odelbergs dokumentära brevroman Hemligheters hemlighet berättar hon om hur två okända medsystrar blir medvetna om en avgörande hemlighet, som till en början chockerar. Deras kontakt utvecklas undan för undan, fram tills den ena rösten tystnar ...


"Helena föddes på 1920-talet och Lisi på 1930-talet i Finland. De växte upp i samma stad. Lisi såg upp till Helena som var scoutledare i stan. Då visste ingen av dem att de var släkt och hade samma far. Helena hamnade i Sverige och sent i livet fick hon höra att hon hade blivit adopterad som barn och hade en halvsyster i Finland. Hon får kontakt med sin halvsyster och börjar brevväxla med henne och nystar upp fakta som undanhållits dem båda.

Boken handlar även om även nu aktuella ämnen: bland annat om adoptivbarns rätt att känna till sitt ursprung och sina rötter och hur byte av språk och miljö kan påverka barnen. Boken är skriven delvis i brevform, vilket gör att texten levande och intressant."
Leena Kuisma
Bibliotekstjänst

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone