Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Snödrottningen
Isbn: 978-91-7461-414-5
Förlag: Lind & Co Förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: mars 2015

E-bok

Snödrottningen

Tyler och Barrett är bröder och bor tillsammans med Beth, Tylers flickvän, i en sliten lägenhet i en nedgången del av Brooklyn.

Barrett har mängder med avbrutna collegekurser bakom sig och arbetar deltid i en affär som säljer vintage-kläder för att försörja sig. Nyligen blev han lämnad av sin senaste pojkvän, vilket han var helt oförberedd på. Han trodde att relationen var stabil, men samma sak har hänt många gånger tidigare.

Tyler är ett musikaliskt underbarn vars karriär helt uteblivit. Nu kämpar han för att skriva en sång om sin kärlek till Beth, som är döende i levercancer, men utan ett par strängar kokain infinner sig inte den nödvändiga inspirationen.

Det finns en vag och melankolisk doft av erotik i luften runt dem alla tre och i den grupp av vänner, kollegor och älskare som Snödrottningen utspelar sig bland. Cunningham beskriver finkänsligt deras relationer med stor psykologisk precision, humor och sympati. Hans språk är, i denna hans sjunde och senaste roman, vackrare än någonsin.

MICHAEL CUNNINGHAM (f. 1952) har skrivit en rad kritikerhyllade romaner, varav den mest kända,Timmarna (i pocket på Lind & Co, 2011), inte bara fick Pulitzerpriset utan också blev en uppmärksammad och Oscarbelönad film. Av Cunningham finns på Lind & Co sedan tidigare också den rosade När natten faller.

Pressröster om När natten faller:

"Cunninghams språk är enkelt men samtidigt mättat; rättframt och okonstlat men fullt av tonsäkra bilder av existensens våda och samtidens absurditeter. Han är rapp och oblyg men samtidigt eftertänksam. [...] Cunningham besitter en hökblick för talande detaljer som gör honom till en genuint läsvärd författare."

Skånska Dagbladet

"Läsvärd och skarp. Och rolig."

Svenska Dagbladet

"en genuint gripande roman"

Dagens Nyheter

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone