Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Ett Vingslag
Isbn: 978-91-7581-008-9
Förlag: FramSteget Bokförlag
Kategori:
Romaner Barn & Ungdom Fantasy & SF
Tillgänglig sedan: april 2015

E-bok

Ett Vingslag

Nea är född vinger men saknar något som utmärker hennes folk. Något som visar att hon hör hemma med de andra i Vingerdalen. Hon känner sig annorlunda och håller sig gärna för sig själv. Hon avundas de med vingar, men vet att hennes är på väg. Snart blir hon som de andra. Men är det bara vingar som skiljer henne eller är det något mer?

Under en jakt överfalls Nea och hennes far Lok av griffer. Nea blir bortrövad. Lok anklagar sig själv för vad som hänt och drar igång ett stort sökpådrag. Några dolber rör sig i omgivningarna kring Neas försvinnande. En ung dolb agerar instinktivt och räddar henne undan en plågsam död. Trots deras olikheter utvecklar de en djup och lång vänskap.

Samtidigt med Neas vistelse hos dolberna får vingerföljet vara med om ett hisnande äventyr i de klippiga bergen. Dessutom beger sig Neas mor Sadia av på ett eget sökande efter dottern när bud från vingerföljet och Lok uteblir.

Ovetande om andras oro för hennes varande upplever Nea den bästa tiden i sitt liv. Inte kunde hon ana att hon skulle hitta sig själv bara ett stenkast från sitt hem. 



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone