Hoppa till innehållet
Omslagsbild för FTL
Isbn: 978-91-7441-430-1
Förlag: Ordfront förlag
Kategori:
Romaner Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: maj 2015

E-bok

FTL

Husby 2000-tal. Här finns Khosro och Morad vänner, vapenbröder. Deras liv just nu: suger. Trötta på att förnedras av vakterna på Stureplanskrogarna, trötta på tristessen.

När chansen till snabba pengar dyker upp är steget lätt att ta. Langa lite zut, få respekt, leva large. Snart börjar de fantisera om det perfekta brottet. Rånet. Efter det kan de lägga av. Åtminstone för Khosro hägrar möjligheten till ett annat liv, att starta eget, skapa sig en tillvaro på rätt sida lagen.

Men när valet är gjort finns ingen återvändo. Resan mot slutet går genom ett ödsligt förortscentrum, lyxkrogar i city och kala isoleringsceller.

Med energi och rå realism berättar Rouzbeh Masarrat Agah i debuten FTL en ödesmättad historia om två unga män som väljer olika vägar men vars liv är evigt sammantvinnade. Det är oupphörligt spännande, samtidigt är det en hudlös skildring av hopplöshet och utanförskap. Rouzbeh Masarrat Agah gestaltar erfarenheter som ingen svensk författare tidigare har beskrivit. Råheten finns inte där därför att genren kräver det utan därför att det är en realistisk återgivning av verkligheten.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone