Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Alfa Sierra - Historien om en särskild operatör, del 2
Isbn: 978-91-7581-033-1
Förlag: FramSteget Bokförlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: september 2015

E-bok

Alfa Sierra - Historien om en särskild operatör, del 2

I slutet av augusti 1985 muckar Martin Hall från pansarjägarutbildningen på P2 i Hässleholm. Han kommer tillbaka hem till Linköping. Ett tomt och ensamt Linköping då hans mamma ett knappt halvår tidigare dött i cancer. Under värnplikten har Martin rekryterats till det hemliga specialförbandet Särskilda befälsgruppen. Han ska nu påbörja utbildning till reservofficer och operatör.

Det blir en tuff höst och vinter för Martin. Utbildningen är psykiskt mer påfrestande än han kunde ana och han ställs inför moraliska övervägande han tidigare inte reflekterat kring. Längtan efter vännerna från värnplikten på P2 är också större än han trott. Martin påverkas starkt av sin utbildning och det han tidigare skämtsamt kallat ”det civila mörkret” framstår numera som det enda ljuset i tillvaron.

Eva är en ung kvinna han träffade under sommaren. Hon är också från Linköping, går sista året på gymnasiet och de gör vad de kan för att utveckla ett förhållande trots att Martin tillbringar mycket tid på platser som Boden, Stockholm och Hereford i Storbritannien. Det finns även en olycklig förälskelse. En längtan, en dröm, ett minne. Alfa Sierra.

Efter avslutad utbildning kallas han in på ett skarpt uppdrag. Det som från början är ett avhopp från Sovjetunionen utvecklas till en av de farligaste incidenter Sverige upplevt under kalla kriget.

Alfa Sierra är andra delen om Martin Hall och hans utbildning till en särskild operatör. Det är berättelsen om en ung man, vänner, längtan, kärlek, musik, fel beslut och det moraliskt tveksamma i att bli duktig i konsten att döda andra människor.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone