Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Svart arbete
Isbn: 978-91-8584-171-4
Förlag: Bokförlaget Mormor
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: oktober 2015

E-bok

Svart arbete

Det fanns ett ögonblick då han kunnat sätta stopp för alltsammans. Danny har lagt datum och klockslag på minnet. Då han satt i en utkyld Saab tillsammans med en civilklädd polis. Det enda han behövt göra var att öppna munnen och säga som det var. Men det tog emot. Hade han sjungit ut hade ingen behövt dö och då hade han inte suttit där framför skrivmaskinen och försökt berätta om de människor han känner, de levande och de döda.
Arbetslösheten slår nya rekord. De som ska ta landet ur krisen pekar med hela handen när de talar i teve. Men i betongen är ingenting gratis. Kontant betalt endast. Men några får betala ett högre pris än så – det högsta.
Det som börjar som en sorglös tillvaro där man lever för dagen och inte tycker att ett svartjobb är så mycket att orda om, utvecklas snabbt till någonting helt annat. Händelserna skenar iväg som ett herrelöst expresslok mot katastrofen.

Vi får stifta bekantskap med människor som hamnat
på sniskan i livet, men som ändå försöker upprätta en värdighet i tillvaron. Spelplatsen är Västra Frölunda – den gamla kära betongförorten i Göteborg. Boken handlar om svartjobb och kärlek och om att bli vuxen utan att stelna.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone