Hoppa till innehållet
Omslagsbild för De minst väntade
Isbn: 978-91-6377-807-0
Förlag: Jesaja förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2015

E-bok

De minst väntade

Nominerad till Selmapriset.

En morgon 1917 träffar guvernanten Agnes en främling på stranden. Det oväntade mötet leder så småningom till en vändpunkt i hennes liv. I skuggan av första världskriget vävs tre livsöden på ett oväntat sätt samman i en svensk badort.

Det råder en tryckande stämning i doktorsfamiljens vackra sommarhus där Agnes arbetar. Men en dag avbryts hennes ensamma tillvaro av predikanten Nathanael. Hans familj emigrerade till Amerika när han var barn. Nu är han på besök hos släktingar i en kulturell societetsmiljö fjärran från lantlivet i Minnesota.

Nathanaels kusin Elise är konstnärinna och levde i Paris före krigets utbrott. Hon vägrar anpassa sig efter normen och är förespråkare för kvinnors rättigheter. I likhet med Agnes och Nathanael bär hon på en stor sorg och lever med en hemlighet. Alla tre befinner sig i ett slags utanförskap, men deras liv är på väg att förändras.

De Minst Väntade är en berättelse om tro, hopp och mod att bryta upp. Den skildrar vänskap och kärlek i både glädje och sorg; som möjlighet och hot. Livsödena och miljöerna på Öland beskrivs med känsla för detaljer under en tid präglad av oro, krig och väckelserörelse.

Angelica Victorin är frilansjournalist och i hennes historiska debutroman står individens livsresa i centrum. Vad är det som formar oss till dem vi är och vad ger livet mening?



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone