Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Löftet
Isbn: 978-91-7461-538-8
Förlag: Lind & Co Förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: december 2015

E-bok

Löftet

Tyskland 1943: I desperat behov av permission från skyttegravarna ingår den tyske soldaten Peter Faber äktenskap med en kvinna han aldrig har träffat. Hon i sin tur lovas änkepension om han dör.
Under tio dagar firar de smekmånad i Berlin, och överraskas av den passion som uppstår dem emellan. När de skiljs åt är det med en gemensam dröm om framtiden och ett löfte att vänta på varandra. Men väntan blir lång och kriget sätter sina spår.

Löftet är en rak och rå skildring av två vanliga människors parallella, men vitt skilda, liv under andra världskriget - han som i krigets frontlinje dödar, hungrar och fryser; hon som väntar där hemma och som tack vare högt uppsatta vänner inom nazistpartiet lever i materiellt välstånd på andras bekostnad. Audrey Magees starka debutroman väcker komplexa tankar om överlevnad, offer och skuld.

AUDREY MAGEE är född på Irland och har arbetat som journalist i tolv år. Hon har bland annat skrivit för The Observer, The Guardian och The Irish Times. Löftet är hennes första roman.

"En brutal, osentimental resa till helvetet och halvvägs tillbaka. Detta är en enastående roman av en författare med enorm potential och ovanlig direkthet."
Chris Cleave, författare till Little Bee och Guld

"Ett klarögt, rakknivsvasst porträtt av kriget [...] Djupt gripande."
The New York Times

PinterestTwitter

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone