Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den smala vägen mot norr
Isbn: 978-91-7461-539-5
Förlag: Lind & Co Förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: december 2015

E-bok

Den smala vägen mot norr

Augusti 1943: I den förtvivlade situationen i ett japanskt krigsfångeläger vid Dödens järnväg i Burma hemsöks kirurgen Dorrigo Evans av sin kärleksaffär med sin farbrors unga fru två år tidigare. Medan Dorrigo kämpar för att rädda männen i sitt förband från svält, kolera och misshandel får han ett brev som kommer att förändra hela hans liv.
Richard Flanagans brutala och vackra roman är en berättelse om de många skepnader kärlek och död kan ta, om krig, sanning och förlust. Historien bygger på Flanagans fars upplevelser från andra världskriget då Japan ville göra det till synes omöjliga: bygga en järnväg genom djungeln från Bangkok till Burma. Av arbetskraften - allierade krigsfångar och andra slavarbetare - dog omkring 100 000 män medan järnvägen drogs.

RICHARD FLANAGAN, född 1961 och bosatt på Tasmanien, är en av Australiens främsta författare. Han har tidigare utkommit med fem romaner som belönats med flera litterära priser. Flanagan är utgiven i 26 länder.

"Vissa år vinner mycket bra böcker det här priset, men i år har ett mästerverk vunnit det."
Bookerprisordföranden, 2014

"Enastående och övertygande [...] En storartad studie av vad det innebär att vara en ond människa och en god människa i samma kropp."
The Guardian

"Hans lågmälda, ihållande stil är många gånger outhärdligt stark [...] En klassisk krigsroman av en författare i världsklass."
Washington Post

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone