Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Jesus var också flykting
Isbn: 978-91-8668-399-3
Förlag: XP Media
Kategori:
Samhälle & politik Religion
Tillgänglig sedan: april 2016

E-bok

Jesus var också flykting

Vad tycker Gud om den globala flyktingkrisen och Sveriges migrationspolitik? 

Jesus var också flykting visar Stefan Swärd och Micael Grenholm vad Bibeln säger om invandring i Gamla och Nya testamentet. De bemöter högerextremism och invandringsmotstånd, de granskar invandringskritiska partier i Norden och Europa samt gör en grundlig genomgång av vad Sverigedemokraterna står för. Den berör också ekonomiska frågor kring invandring.

Stefan och Micael har personligen engagerat sig för flyktingar och EU-migranter. I boken blandas därför historiska lärdomar, personliga berättelser och granskande reportage. Boken granskar också hur olika kristna samfund stod upp mot nazismens ideologi under 1930- och 40-talen. 

Kombinationen av teologi och statsvetenskap gör Jesus var också flykting till ett unikt och banbrytande bidrag till migrationsdebatten. Boken talar på ett passionerat sätt för främlingskärlek och ett liv i Jesu efterföljd när det handlar om invandring.

Stefan Swärd är fil. dr. i statskunskap, pastor i församlingsnätverket Elimkyrkan Stockholm samt ordförande för bl. a. Svenska Evangeliska Alliansen, Ja till Livet och den kristna tankesmedjan Claphaminstitutet. Han är ledarskribent på tidningen Världen Idag och figurerar ofta i TV, radio och dagspress i rollen som kristen opinionsbildare.

Micael Grenholm är skribent på bloggen Hela Pingsten och medarbetare på Pentecostals & Charismatics for Peace & Justice. Han har en kandidatexamen i freds- och utvecklingsstudier och snart även en i teologi. Han är grundare av Stefanushjälpen som stödjer utsatta EU-migranter och är en flitig kyrko- och samhällsdebattör.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone