Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Odens budbärare
Isbn: 978-91-9818-875-2
Förlag: Oeisspeis
Kategori:
Barn & Ungdom Historia
Tillgänglig sedan: juni 2016

E-bok

Odens budbärare

Tänk om man kunde resa i tiden. Hur många människor har inte tänkt den tanken. Men hur roligt skulle det vara egentligen? Och hur mycket skulle man uppskatta det?

John, som går i fjärde klass, har aldrig önskat att få resa i tiden, men han vet inte att det redan för tusen år sedan bestämdes att han skulle göra det. När klassen en dag i januari ska åka till Gamla Uppsala för att se Uppsala högar och ”platsen för det gamla gudahovet” så försvinner John spårlöst. Han råkar få syn på Åsa, som är sötast i klassen, i vikingatidskläder i ett hus och smiter in där – och plötsligt står han öga mot öga med en enögd man. Sedan blir inte hans liv sig likt längre. Han hamnar hos kung Erik den Segersäkre (Segersäll) i kungsgården i Gamla Uppsala och upptäcker, att det verkligen inte bara är roligt att hamna i en annan tid. Snart inser han att allt är mycket konstigare än han någonsin kunnat föreställa sig. Och ska han någonsin komma tillbaka till sin egen tid?

Dick Wase har skrivit inte bara en pedagogisk och lärorik bok, utan en som också är väldigt spännande och underhållande. I flera mellanstadieklasser har den redan lästs, då den endast existerade som ett skrivarmanus, och eleverna har älskat boken. Utan tvekan är detta en framtida klassiker som kommer att bli närmast obligatorisk i skolundervisningen. Med den kommer historia bli verkligt roligt!



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone