Hoppa till innehållet
Omslagsbild för I skuggan av triumfen
Isbn: 978-91-9818-873-8
Förlag: Oeisspeis
Kategori:
Romaner Historia
Tillgänglig sedan: juni 2016

E-bok

I skuggan av triumfen

Det är brytningstid mellan hedendom och kristendom då ett helt nytt folk, tyskar, börjar dyka upp i den stora handelsstaden Visby. Deras mål är ytterst att delta i den ryska handeln, men de mäktiga gutniska köpmännen vägrar att släppa in dem. Därför provocerar några missnöjda ”saxiska” köpmän fram ett krig, för att stuka de högdragna nordborna. Men inget går som tyskarna tänkt sig.

Kvar i Visby blir den unga tyska hustrun Alheid, med sina bägge barn, och en förbjuden passion inleds mellan henne och gutarnas ledande man, bydomaren Liknat Silkentopp. Men freden kommer allt närmare – och med den katastrofen!

Dick Wase, ledande historisk expert på Visbys medeltid, har med romanen ”I skuggan av triumfen” skapat den sannolikt mest autentiska medeltidsroman som någonsin skrivits i detta land. Här möter vi människor, föreställningar och attityder från just den tid det utspelas i och inte – vilket annars nästan alltid är fallet med s k ”historiska romaner” – nutida, tillrättalagda individer som ska uttrycka sig modernt korrekt framför en historisk kuliss. Berättelsen kastar också ett nästan plågsamt tydligt ljus över kvinnors förändrade situation då kyrkan ”korsfäste” den gamla seden.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone