Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den längsta kampen, Hillary Clintons väg till makten
Isbn: 978-91-2714-656-3
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: juni 2016

E-bok

Den längsta kampen, Hillary Clintons väg till makten

Inför presidentvalet 2016 upplever USA en politisk och kulturell turbulens som saknar motstycke sedan 1960-talet. Vad som står på spel är ingenting mindre än USA:s själ och framtid. Mitt i detta drama befinner sig landets kanske mest erfarna politiker, Hillary Clinton. Om hon tar sig hela vägen till Vita huset blir hon USA:s första kvinnliga president. 

Med utgångspunkt i Hillary Clintons politiska liv skildrar USA-korrespondenten Martin Gelin ett djupt polariserat samhälle. Från höger drivs en starkt konservativ och populistisk presidentkampanj. Från vänster sveper en ny rörelse fram med krav på lika rättigheter för kvinnor, minoriteter och hbt-personer och på en ny ekonomisk ordning. 

Gelin besöker allt ifrån Silicon Valleys feministiska företagsledare och Massachusetts collegestudenter som ser Clinton som en hjälte för kvinnors rättigheter, till Prideparader i ultrakonservativa Wyoming och kvinnohatande Donald Trump-anhängare i Texas. På vägen möter vi arbetare och mammor, filosofer och författare, strateger och lobbyister och en mexikansk-amerikansk mariachiorkester som kampanjar för Hillary Clinton i Nevadas öken. 


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone