Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Det här är namnen
Isbn: 978-91-7337-743-0
Förlag: Brombergs Bokförlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: juni 2016

E-bok

Det här är namnen

En tidlös och högaktuell berättelse om flykt. Prisbelönad och internationellt uppmärksammad författare introduceras på svenska med en poetisk roman om migration, mening och människans villkor.

I en fiktiv östeuropeisk gränsstad på en öde slätt dyker en liten grupp utmärglade flyktingar upp från ingenstans och skapar rädsla. När polischefen Pontus Beg arresterar dem finner han bevis i deras bagage på att ett mord begåtts. Han blir gruppens förhörsledare, men kommer senare att bli deras räddare.

Den apokalyptiska stämningen som präglat flyktinggruppens vandring över slätten blir allt mer levande under romanens gång. Samtidigt lär vi känna den lilla staden och polisen Begs sympatiska och intelligenta personlighet.

Med en unik blandning av humor och vishet kopplar Tommy Weiringa människans mörka natur till frågor om vilka vi är och om försoning är möjlig.

Det här är namnen är en mörk saga, men full av medmänsklighet och humor. Det är en urban komedi som sätter fingret på samtidens mest brännande fråga.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone