Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Jag ville bara dansa
Isbn: 978-91-9831-736-7
Förlag: Salto De Vita
Kategori:
Memoarer & Biografier Psykologi Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: juni 2016

E-bok

Jag ville bara dansa

Med en ständig känsla av social otillräcklighet fann hon känslomässig lättnad genom effekterna av alkohol i mycket tidig ålder och fastnade tidigt i alkoholmissbruk. En framgångsrik familj hindrade inte Lotten från att utveckla ett svårt missbruk av alkohol och andra droger. Med en talang för manipulation fick hon sitt godkännande att röra sig bort från sitt hem i Saudi-Arabien, till en internatskola hemma i Sverige. Då eskalerade allt.

Lotten skapade genomarbetade ursäkter för att hålla på att dricka. Både för andra men mest för sig själv.

Hon "valde" hemlöshet trots att hon hade pengar. Hennes familjs oro för hennes hälsa och säkerhet bemöttes med arrogans eller så försvann Lotten helt enkelt.

Att stjäla en bil och ge sig ut på en stöldturné genom hela Europa, beroende av adrenalin likväl som berusning, var en tillfällig flykt men decennier passerade och beroendet drar Lotten allt djupare in i vansinnet av missbruk.

Lotten födde ett barn när hon var 35 år gammal men inte ens föräldraskapet hjälpte att tysta den destruktiva driften att använda sinnesförändrande substanser. Fruktan för att inte kunna fungera utan alkohol tystade hänsynslöst rädslan för att orsaka hennes barn irreparabel skada. Fruktan för ett liv i nykterhet överröstade även rädslan för döden.

Till slut gjordes något för denna förlorade och lidande familj. En anonym anmälan gjorde att socialtjänsten iscensatte ett ingripande. Långsamt och mödosamt började allt förändras.

Lotten insåg att hennes barn led. Familjen och vänner ville inte ha med Lotten att göra längre. Detta fyllde henne slutligen med en önskan att starta på nytt.

Oväntad kärlek till livet drev fram en kraft inom henne. Uppvaknandet blev en början till att skapa en rik, sann och andlig existens. Livet i tillfrisknandet har blivit mer tillfredställande än hon någonsin kunnat föreställa sig.

Detta är berättelsen om hur hon lurat döden.

Denna personliga, roliga och skrämmande självbiografi handlar om Lottens framgångsrika väg bort från årtionden av missbruk och till en resa i tillfrisknandets tecken.

Du kanske känner någon som lider av missbruk.

Eller kanske är det du?

I vilket fall som helst, om du söker efter en väg ut - läs den här boken.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone