Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Djupet
Isbn: 978-91-8524-742-4
Förlag: Jentas
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: maj 2017
Uppläsare: Björn Löfgren
Length: 10 timmar 25 minuter

Ljudbok

Djupet

Djupet är en intensiv och spännande thriller från en av Nya Zeelands största deckarförfattare.

I det strilande regnet öppnas en grav på den kalla begravningsplatsen. Det finns skäl att misstänka att den döda har blivit mördad. För den före detta kriminalutredaren Theodore Tate borde det vara en rutinsak. Men när lik flyter upp till ytan på den lilla sjön och den öppnade kistan visar sig innehålla en okänd ung kvinna förvandlas allt. 

Tate är inte längre polis. Han vet att han måste lämna över ansvaret till sina före detta kollegor. Men samtidigt dras han in i utredningen och hamnar i en omöjlig situation där polisen misstänker honom, de mörka hemligheter han bär inom sig hotar att slita sönder honom och en hänsynslös mördare tvingar honom till en duell på liv och död medan tiden snabbt rinner ut.


“Cleave är en stark författare och frammanar en förtätad stämning medan han obönhörligt driver Tate allt djupare in i ett moraliskt träsk … Det här är en samtida noirroman när den är som bäst, framgrävd ur det mänskliga psykets mörka avgrunder.”
– Kirkus Reviews, USA

“Fänglande, mörk och med fulländat tempo. Nyzeeländaren Cleaves psykologiska thriller utforskar ondskan som finns inom oss alla och trollbinder till sista sidan … Tate är långt ifrån kriminallitteratures första deprimerade, grubblande detektiv med ett tragiskt förflutet, men Cleave lyckas göra honom originell och överraskande, precis om han mästerligt lyckas frammana miljöerna i Christchurch i Nya Zeeland.”
– Booklist, Amerikanska bibliotekssällskapet

 “Cleave skriver med slagkraften hos en suverän mellanviktsboxare – med korta, hårda träffar i solar plexus som får en att kippa efter luft. Med sin senaste roman kan han räkna hem ännu en knockout … Tempot och blodbadet tilltar fram till den långa slutscenen som lämnar läsaren andlös.”
– Courier Mail, Brisbane, Australien 

“En djävulskt uttänkt thriller … Cleaves mästerliga intrigskapande matchas av hans förnämliga tempo och karaktärsteckning.”
– Publishers Weekly, USA

“Oupphörligt fängslande, utsökt makaber och med en underström avsvartast tänkbara humor.”
– Författaren Mark Billingham, Storbritannien

“Kusligt och fängslande. När du tror att det inte kan bli värre, skruvar Paul Cleave bara upp spänningen ett extra hack.“
 - Sara Blædel

"En mästerligt konstruerad deckare."
- Litteratursidden 

"Dialogerna är skarpa och humorn kolsvart ..." 
- DanskBiblioteksCenter
 

Paul Cleve är en internationellt bästsäljare kriminalförfattare som delar sin tid mellan hemmet i Christchurch i Nya Zeeland, där hans romaner utspelas, och Europa, som hittills inte har förekommit i hans böcker. Han har översatts till femton språk, tilldelats Ngaio Marsh-priset för bästa nyzeeländska kriminalroman, vunnit Sait-Maur-bokfestivalens pris för årets bästa i Frankrike utgivna kriminalroman, nominerats till Edgarpriset och Barrypriset i USA och till Ned Kelly-priset i Australien. När han inte skriver ägnar han tiden åt att svära på golfbanan, svettas på tennisbanan eller försöka lägga nya länder till de 25 där han har kastat sin frisbee.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone