Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Jag följer dig
Isbn: 978-91-7697-305-9
Förlag: Hoi Förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: maj 2017

E-bok

Jag följer dig

Vem har stulit Niklas Lunds identitet på nätet?

Niklas har två dagar på sig att ta reda på vem som utför aktiviteter i hans namn. Det är så lång tid som han är på permission från fängelset, där han sitter sedan han gått över gränsen som privatspanare.

Den okände personen skickar ett meddelande som lockar Niklas till ett hus i gamla hemstaden Eslöv. Plötsligt blir en kvinna mördad i samma hus, vid samma tillfälle.

Samtidigt inser Niklas att mördaren för en brutal kamp mot den företagskoncern som hans egen pappa startade en gång i tiden. Och mördaren är övertygad om att Niklas står på hans sida – utifrån den sanning som kommer att avslöjas.

För att förstå den hårdföra kampen måste Niklas lära känna både sin numera döda pappa och dennes företag på nytt – men också undersöka sin egen plats i historien. Med sig har Niklas sin nya allierade privatspanare – mest känd som ”Spanjorskan”. Mot sig har han polismannen Per Mattsson, som har sin egen agenda för att snabbt hitta mördaren.

Det visar sig att mördaren väckt gamla oförrätter till liv på IT-koncernens huvudkontor i Lund. Den fortsatta jakten på mördaren tar Niklas och hans bihang genom hela Skåne – med spår som leder ända till Thailand.

Frågan de måste ställa sig är: Hur kommer det sig att någon kunnat dölja en sådan hemlighet – när Niklas pappa skapat en modern koncern som står för total öppenhet?

JAG FÖLJER DIG är en fartfylld spänningsroman om konflikten mellan att följa i uppgjorda spår och behovet av att göra egna avtryck. Det handlar om den moderna, transparenta företagskulturen – där öppenheten leder till hemligheter som måste skyddas till varje pris.

DAN NILSSON skriver rapp spänning kryddad med en nypa humor.

Om författaren:

Dan Nilsson är född 1971 i Lund och uppvuxen i Eslöv. Båda dessa orter utgör också arena för berättelsen i Jag följer dig, som är Dan Nilssons andra spänningsroman efter debuten Bevakaren från 2015. Hans nya bok kom till efter att han drabbats av nerskärningar på sin tidigare arbetsplats, då han började fundera på ansvar, öppenhet och hemligheter inom den moderna företagsvärlden. Dan Nilsson har en bakgrund som journalist och tidningsmakare, samt är utbildad manusförfattare för film och tv. Han bor numera i Årsta utanför Stockholm tillsammans med sin familj.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone