Hoppa till innehållet
Vi har en ny mobilapp för ljudböcker, Biblio! Mer info här.
Omslagsbild för Inseminationsresan - Kvinnan har splittrat kärnfamiljen
Isbn: 978-91-7778-555-2
Förlag: Storytel Dox
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: juni 2017

E-bok | 28 dygns lånetid

Inseminationsresan - Kvinnan har splittrat kärnfamiljen

I april 2016 blev det lagligt för ensamstående kvinnor att skaffa barn med landstingets hjälp. Vägen dit har varit lång men logisk, skriver Josefin Olevik som själv åkte till Danmark för att bli gravid. På 50-talet bodde 30 procent av de ”oäkta” barnen på barnhem eller i fosterhem och fram till 1973 var en ogift mor tvungen att ha en barnavårdsman som förmyndare till sitt barn. En eldig förälskelse i tonåren kunde räcka för att förstöra ett liv. Den egna sexualiteten och fruktsamheten var ett av de största hoten mot en kvinna.

Nu är rädslan inför moderskapet en annan. Det handlar om att inte duga för tvåsamhet. Om att göra familjen besviken och att vara en stackare som är tvungen att åka till Danmark för att få till det.
Men Josefin Olevik övervann rädslan.

INSEMINATIONSRESAN – KVINNAN HAR SPLITTRAT KÄRNFAMILJEN är ett reportage som ingår i Josefin Oleviks bok ”Den befriade familjen” (Weylers förlag 2016).

JOSEFIN OLEVIK är journalist och författare som skriver om kultur, familj, resor och friluftsliv. Längtar ständigt till berg och böcker, kan inte låta bli att snubbla över berättelser.

Storytel Dox återutger god journalistik i bokform. Artiklar, intervjuer, grävande reportage – som ljudböcker, e-böcker och i tryckt format.Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande platformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone