Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Levande vatten
Isbn: 978-91-8825-327-9
Förlag: Bokförlaget Tranan
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: juli 2017

E-bok

Levande vatten

Clarice Lispector föddes 1920 i Ukraina. När hon var drygt ett år gammal kom hon till Brasilien. Hon debuterade som portugisspråkig författare 1944 och producerade tretton romaner och novell­samlingar innan hon dog, 1977. Idag anses hon vara en av de största brasilianska nitton­hundratalsförfattarna. Hon ligger begravd på den judiska kyrkogården i Caju, Rio de Janeiro. Levande vatten är från 1973.

Ett kvinnligt jag skriver till ett manligt du och skildrar sin oro och sina sökanden i en oupphörligt flödande monolog som rör sig mellan yrande, bekännelse och förförelse: När jag ska skriva till dig tar jag först på mig parfym över hela mig. Språket tätnar till en djungel av ord och genom texten kan vi urskilja det samspel som sätter liv, passion och våld i förbindelse med varandra.

Levande vatten är en vacker dikt på prosa, i vilket livet hos allt som är firas. Utan anvisningar för hur den eggande berättelsens förhäxande värld ska tydas inser läsaren att han eller hon inte längre förfogar över några färdiga modeller för hur man ska läsa, eller ens förstå, Clarice Lispector.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone