Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Svart ström: Gombrowicz, världen, litteraturen
Isbn: 978-91-7781-080-3
Förlag: Modernista
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: augusti 2017

E-bok

Svart ström: Gombrowicz, världen, litteraturen

Den Witold Gombrowicz som framträder i Svart ström brottas med kaos, dårskap och det egna livets bottelösa orimlighet. Denna nydanande omtolkning av ett av 1900-talets viktigaste författarskap är framför allt ett försök att riva ner bilden av Gombrowicz som en rationell kritiker och systematisk filosof och ersätta den med bilden av en grumlig, vidunderlig och gåtfull författare. En författare som brottas med en egen, högst personlig avgrund som sedan får liv i hans verk.

Michal Pawel Markowski (född 1962) har gjort sig känd i Polen som kritiker, essäist, översättare och författare till tio omtalade böcker, bland annat om Nietzsche, Derrida och Perec. Han är professor i polsk litteratur vid Jagellonska universitetet i Kraków och gästföreläser på universitet runt om i världen. Svart ström nominerades 2005 till Polens mest prestigefulla bokpris, Nikepriset.

Pressröster

»Det är en riktigt spännande läsning, som faktiskt förmår säga en hel del nytt om detta märkliga författarskap - en utsökt ingång till de två nyöversatta böckerna.«
Jan Arnald, Göteborgs-Posten


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone