Hoppa till innehållet
Omslagsbild för De kommer ändå inte tro mig
Isbn: 978-91-7697-314-1
Förlag: Hoi Förlag
Kategori:
Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: september 2017

E-bok

De kommer ändå inte tro mig

Ingen anar vad som hände på den föräldrafria festen. Och Elsa kan inte tänka på det. Definitivt inte tala om det. Hon skäms så fruktansvärt. Elsa skulle vilja förklara sig. Berätta. Fast det kan hon ju inte. Och alla vet väl ändå?

Elsa har flyttat med sin familj och börjar årskurs åtta i en ny skola, långt ifrån sina gamla barndomsvänner. Men hon får snabbt nya kompisar och redan första helgen går hon på en fest. Egentligen får hon inte för sina föräldrar men hon diktar upp en historia. Lögnen gnager på samvetet, men hon vill så gärna passa in i det nya kompisgänget.

På festen drar en kille iväg med Elsa till ett sovrum och utsätter henne för ett sexuellt övergrepp. Chockad stänger hon av under övergreppet och blir passiv. Efteråt, när hon flyr från festen och störtar ut i natten bestämmer hon sig: Det här har inte hänt. Skräcken att stöta ihop med förövaren är ständigt närvarande …

En stark ungdomsroman om hur en fjortonåring mår efter ett sexuellt övergrepp. Romanens allvar vävs in i en lättläst berättelse om kompisar och den första förälskelsen.

På den första skrivkursen såddes fröet till Ulla Nissens debut. Hon skriver på uppföljaren och flera idéer finns i byrålådan. Bakom De kommer ändå inte tro mig ligger erfarenheter från övergrepp på människor i Ullas närhet. Med boken vill hon öppna upp för samtal bland unga. Berättelsen är dock helt fiktiv.

Hon har utbildning på Informationslinjen på högskolan i Sundsvall/Härnösand och efter en rad tjänster inom journalistik och marknadsföring ägnar hon sig nu på heltid åt skrivandet.

Ulla föddes i Norrköping men växte upp i Sundsvall och bor nu i Täby norr om Stockholm.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone