Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Nelly Rapp och frankensteinaren
Isbn: 978-91-6389-837-2
Förlag: Bonnier Carlsen
Kategori:
6-9 år
Tillgänglig sedan: november 2017

E-bok

Nelly Rapp och frankensteinaren

Nelly Rapp får här sitt första uppdrag som monsteragent: att spana på den känslokalle indrivaren Robert Steen för att se om han är en frankensteinare.

Monster-akademin har fått in rapporter om personer som agerar mycket hänsynslöst i samhället och misstänker att det är frågan om just frankensteinare, varelser som saknar koppling mellan hjärta och hjärna eftersom de är ihopsatta av olika kroppsdelar. Trots att Nelly under spaningen hela tiden använder sig av de tre L:en; lugn, lärdom och list, håller det på att gå illa när hon använder sin hund London som lockbete. Det sägs nämligen att Robert tycker om hundar, att äta alltså ... Men när hon skuggat honom ända in till bassängkanten på badhuset och kan närstudera honom, anar hon vad det är som har plågat honom så ...

Alla barn (och många vuxna) tycker att det är läskigt med spöken och monster. Vi kan ändå inte låta bli att lyssna till hårresande historier eller kika mellan fingrarna när det går en rysare på teve. Böckerna om Nelly Rapp tillfredsställer just behovet av mysläskig läsning för nybörjarläsaren, det är lite läskigt men mest mysigt. Christina Alvners illustrationer fångar berättelsernas grundstämning på kornet. Hennes figurer är just läskiga och samtidigt oerhört komiska. Detta är den andra fristående boken i serien om monsteragenten Nelly Rapp och hennes vän hunden London.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone